Tervetuloa!


Vimmana valkoinen,maalaisromanttinen tyyli,joka on ihanan haasteellista saada onnistumaan kerrostalokolmiossa! Intohimoista kirppareiden koluamista ja kaiken sortin tuunaamista. Pitsiä,tähtiä ja aimo ripaus vaaleanpunaista.
Toivottavasti viihdyt täällä :)

sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Kokeilu kalkkeerilla

Heippa! Onneksi tässä on jotain muutakin saanut aikaiseksi,kuin pelkkää joulua :P Tosin tämä kokeilu on kyllä tehty ennen joulua... Mutta ei ainakaan joulukoriste! Yhdestä Facen sisustusryhmästä kyselin vinkkejä eräältä naiselta miten ihmeessä hän tuunaa huonekaluihin kaikkia ihania tekstejä?? Ystävällisesti hän vinkkasi,että siirtää tekstit kalkkeerauspaperin avulla. Olin ihan unohtanut sellaisen olemassaolon! Ja näköjään nykyään sitä kutsutaan kalkkeeripaperiksi... Mutta sitä siis kokeilemaan oitis! 

Rasia oli alunperin tummanruskea kirjan näköiseksi tehty loota, jossa oli jonkun leffan tms.nimi. (Urpona unohdin ottaa kuvan alkuperäislookista :/ ). Valkoisella sen tietty hutasin tämmöiseksi:


Sitten tulostettu teksti kalkkeerin läpi lootaan:


Ja sitten pitäisi vielä maalata tuo pieni piperrys?! Eihän mulla tietenkään mitään sopivaa pensseliä ollut. Kekkasin sitten kaivaa vähän kuivahtaneen eyelinerin,sellaisen tussimallisen. Sillä olikin suht´helppo maalailla noita tekstejä. (No ei kyllä ollut! Hirveetä kieli keskellä suuta söhräämistä :D )
Mutta tarpeeksi kaukaa kun kattoo, onhan tuo ihan kiva! 


No voin mä näyttää vähän lähempääkin :)


Ensitekeleeksi ihan jees. Tosin tuota kalkkeeripaperin sinistä mustetta jäi kyllä väkisin vähän näkyviin tuolta harmaan maalin reunoilta. Pahimmat peittelin valkoisella ;) 



Tämä toimisi kivasti korurasiana vaikka, kun sisusta on samettia. Tällä hetkellä siellä on vielä mun jouluaskartelutarvikkeiden rippeitä.


Ihan kiva oli tämä kokeilu. Mutta enpä tiedä uskaltaisko tällaista kokeilla isoimmille pinnoille, jos meneekin ihan plörinäksi. Suunnitelmissa oli kokeilla tätä siihen juuri  maalaamaani lipastoon, mutta taidan sittenkin jättää sen ihan simppelin valkoiseksi. Ainakin tällä erää :) Ja jatkossa pitää kyllä yrittää etsiä jonkin muun väristä paprua,kun tuo sininen on niin 'voimakasta'. Ja kankaallekin on olemassa kalkkeeripaperia! Sitäkin voisi kokeilla. 

Ja huomenna sitten viikon lekottelun jälkeen taas töihin. Onneksi on pehmeä lasku,kun keskiviikkona taas vapaata :) Mukavaa alkavaa viikkoa toivotellen,
Nanette

ps. Kiitos vielä "synttärionnitteluista" ystäväiset! Ja tervetuloa uudet lukijat <3

13 kommenttia:

  1. Olet kyllä mainio =) hahaa.. Siis, tuo "kieli keskellä suuta...."
    Mutta hyvähän tuosta tuli. Itse olen kanssa käyttänyt samaa tekniikka joihinkin askarteluihin, on vaan niin tarkkaa puuhaa. Ja itseasiassa vanhat meikit ja kynsilakat käytän myös loppuun askarteluissa.
    Monihan nykyään käyttää sitä kuvansiirto-ainetta noissa kuvien siirroissa esim. kankaalle tai huonekaluihin yms. Tein itse muutaman kokeilun tuossa joku aika sitten, mutta on aika hidasta puuhaa sekin kun tarttee vuorokauden odottaa aineen kuivumista..mä oon niin hätänen. Ja ainahan voi vedellä uuden kerroksen valkosta jos ei miellytäkkään. Mutta hieno rasia on!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se oli kyllä varsinaista piperrystä :D !!
      Oon blogeista tutustunut siihen kuvansiirto-operaatioon ja tullut siihen tulokseen,että varmaan hätäisyyksissäni sähläisin koko homman :P Mutta ehkä sitä joskus uskaltais kokeilla... Kun löytäisi ensin sitä tököttiä! Ei ollut Tiimarissa,eikä Sinooperissakaan??
      Mutta kiitos vaan, ihan ookoohan tuo taitaa tosiaan olla :)

      Poista
  2. Ihana tuli tosta rasiasta! :) Ite oon tolla kuvansiirtoaineella tekstiä ja kuvia siirtänyt, toimii hyvin ja helppo käyttää. Ostin naapurikaupungin kangaskaupasta. Samaa ainetta näkyi olevan muistaakseni Sinellillä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua vaan niin jänskittää se irrotusvaihe,kun eikös siinä pidä olla ihan supervarovainen,ettei kuva repeä?? Ja pitikös printtikin olla jollain tietyllä tulostimella tulostettu? Mustesuihkuko? Mistäs sen nyt sit tietää suihkuaako ne vai ei :P
      Mutta ehkä kuitenkin kipaisen Sinellissä, kiitos vinkistä :)

      Poista
  3. Vautsi, tosi kaunis rasia ja var,asti käyttökelpoisempi näin. Tällaista innostaisi vähän kokeilla itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) ! Siitä vaan kokeilemaan!! Ihan metkaa puuhaa.

      Poista
  4. Tulipa rasiasta kaunis! Minäkin olen unohtanut koko kalkkeeripaperin olemassaolon. Enpä taidakaan heittää vanhaa eyelineria roskiin, sillehän voi löytyä vaikka mitä käyttöä;)
    Ihanaa viikonalkua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvissa se ainakin näyttää kivalta :P :D Mutta kivaa kikkailuahan tuo oli! Ja tässä sen taas huomasi,ettei (melkein) mitään kannata heittää pois ;) Yllättävää käyttöä voi löytyä ties mille tavaroille.
      Sinulle myös mukavaa viikon alkua :) !

      Poista
  5. Tuota en ole minäkään kokeillut, mutta hieno tuosta tuli. Vanhoihin suksiin sössin topsipuikon kanssa tekstit, se se vasta hauskaa oli;) Hyvää UuttaVuotta!

    VastaaPoista
  6. Topsipuikolla :D ?!?! Mainio olet :) ! Pitääkin kurkkaa löytyykö kuvaa sun blogista! Kalkkeeraus oli ihan hauskaa hommaa,saatan innostua uudelleenkin! (Varsinkin kun se paperi oli musta niin kallista :( niin pitäähän sitä käyttää!)

    VastaaPoista
  7. Tulipa kivan näköinen rasia! Tuota kalkeeripaperia on pitänyt itselläkin hommata, mutta en ole onnistunut sitä (vielä) löytämään. Tuollahan sais tuunattua vaikka ja mitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan metka tuttavuus tuo kalkkeerauspaperi! Mulla on sitä nyt vielä 7 kappaletta,eli jos et mistään löydä,vinkkapa mulle ;) Mä löysin ihan Prsimasta. Ja tosiaan,pitäis keksiä joku muu kokeilukohde tuolle systeemille.Vaan kun ei vielä leikkaa,että mikä :P

      Poista

Kommentit tekevät minut niiiiin iloiseksi! Kiitos!